Калифорнийските власти затвориха  близо 160 км от междущатската магистрала 80,

...
Калифорнийските власти затвориха  близо 160 км от междущатската магистрала 80,
Коментари Харесай

Затвориха част от магистрала в САЩ заради страховита снежна буря

Калифорнийските управляващи затвориха  близо 160 км от междущатската автомагистрала 80, защото най-голямата снежна стихия за сезона се стовари върху планината Сиера Невада, където жителите бяха призовани да се подслонят и да не излизат на пътя, защото се подготвяха за снежна завивка до 3 метра в някои региони и опустошителни ветрове, съобщи Асошиейтед прес.

" ИИИИИИ НИЕ съдебномедицинска експертиза ЗАТВОРЕНИ!!! " - разгласява Калифорнийският пътен патрул в обществената мрежа " Екс ", като съобщи, че затварянето се дължи на " виелици, мощни ветрове и ниска видимост. Няма планирано време за наново отваряне на автомагистралата ".

Властите затвориха междущатската автомагистрала в двете направления след 17:00 ч. в ден, в който по-голямата част от повече от дузина ски курорти към езерото Тахо бяха затворени, а на посетителите на националния парк Йосемити беше казано да изоставен.

Затворената права от 160 км е на границата на щата западно от Рино, Невада, до покрай Емигрант Гап, Калифорния. 

Калифорнийският пътен патрул, транспортните чиновници на щата и други управляващи оповестяват през целия ден, че бойци и други лица са реагирали на десетки конфликти по автомагистрала 80, коли, които са се плъзгали в снежни преспи или са затъвали край хлъзгавите пътища. Нямаше незабавни известия за съществени пострадвания.

Националната метеорологична работа в Рино заяви късно в петък, че чака най-вече сняг да натрупа след среднощ, като продължи със снежна стихия и навявания до събота, което може да понижи видимостта до една четвърт миля или по-малко, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР